Architektura apartamentow na wynajem
Rozklad i architektura mieszkan i aparatamentow na wynajem

Architektura 21szego wieku : Centrum Biochemii / Hawkins Brown

Posted in Uncategorized  by admin
July 10th, 2018

Centrum nauki Oxford University było daleko poza czasem.
Chociaż centrum było wyposażone w najnowocześniejsze technologie i jedne z najjaśniejszych umysłów, jego fragmentaryczne i niezależne obszary badawcze uniemożliwiły jakiekolwiek próby interakcji między naukowcami.
Opracowując akademicką teorię J Rogersa Hollingswortha, że kiedy naukowcy często mogą rozmawiać i wymieniać się pomysłami, musi nastąpić przełom, nowy budynek biochemii Hawkinsa Browna jest krokiem w dobrym kierunku dla Oxfordu.
Więcej o nowym obiekcie biochemii po przerwie.
Nowy projekt pozbawia dział niepotrzebnych i nieproduktywnych oddzielnych budynków, ponieważ gromadzi wszystkich absolwentów wydziału badań w jednej strukturze.
Chociaż ze względu na rozmiar projektu, projekt zostanie zrealizowany w dwóch częściach, a gdy kompleks zostanie ukończony, obsłuży około 800 wykładowców, badaczy i studentów w 12 000 m kw.
Chociaż ważne jest, aby jeden budynek jednoczył wydział, ogromny rozmiar budynku zabrał publiczną przestrzeń zewnętrzną wokół centrum.
Aby temu zaradzić, Hawkins Brown odciął się od planu, aby jasno wyrazić większą publiczną funkcję tego tymczasowego frontowego wejścia.
Budynek skupia się wokół atrium, które jest przeznaczone do bardzo potrzebnych interakcji społecznych wśród naukowców.
Wokół atrium powstają półpubliczne przestrzenie do pisania i sale spotkań, a laboratoria rozmieszczone są wokół obwodu budynku.
Laminowane, kolorowe płetwy szklane zostały przymocowane do słupów systemu ścian osłonowych.
Płetwy zapewniają poczucie prywatności osobom pracującym w laboratoriach, a ich zmienna paleta kolorów została wybrana tak, aby wychwycić otaczający kontekst .
Atrium o powierzchni 400 m2 obejmuje nieregularną, zinternalizowaną przestrzeń łączącą.
która zachęca do interakcji społecznych naukowców, jednocześnie zapewniając oszałamiającą objętość estetyczną.
Atrium.
Pozwala na konwersację, która nie odbyłaby się za tysiąc lat.
wyjaśnił Kim Nasmyth, nowy szef biochemii.
Rozmiary laboratoryjne zostały powiększone, aby pomieścić około 24 osób.
Oddzielone przezroczystym szklanym ekranem, podłogi badawcze wydają się całkowicie otwarte, a mimo to zapewniają naukowcom cichą atmosferę potrzebną do pracy.
Chociaż projekt zachęca do interakcji, przestrzeń atrium nigdy nie jest hałaśliwą, jak mówią naukowcy.
W przyciszonym otoczeniu biblioteki.
a pionowe panele drewniane pochłaniają wszelkie rozpraszające dźwięki.
W ubiegłym miesiącu budynek był jednym z pięciu na południu Anglii, by zdobyć nagrodę RIBA, a architekci widzą projekt, który trafia na listę nagród Stirling.
Ponadto, w tym roku aplikacje działu wzrosły o 50%, co jest zasługą nowego obiektu.
Jak widać na bd zgłoszonej przez Will Huntera.
Architekt Hawkins Brown Inżynier konstrukcyjny Peter Brett Associates Serwis inżynierski Foreman Roberts Konsultant akustyczny Peter Brett Associates Konsultant ds.
Projektowania laboratoriów CUH2A Wykonawca Laing O.
Rourke Zarządzanie projektami PDCM
[więcej w: transkrypcje nagrań, cegła biała, biała cegła na ścianę cena ]

Tags: , ,

Powiązane tematy z artykułem: biała cegła na ścianę cena cegła biała transkrypcje nagrań

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)